Diabetes

Diabetische voetzorg 33,-

De diabetische voetzorg vanaf zorgprofiel 2: zie voor meer informatie  bij zorgprofielen

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan de voeten. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ ben ik in staat professionele verzorging te verlenen. Aandacht voor uw voeten is belangrijk, zeker als u diabetes heeft. Daarom zal voorafgaande aan iedere behandeling, aan de hand van een checklist, een verkorte screening uitgevoerd worden, om zo evt. complicaties tijding te herkennen. Daarnaast ontvangt u mijn praktijk folder met informatie hoe u thuis uw voeten het beste kunt verzorgen. In de praktijk zijn crèmes verkrijgbaar, van het merk Fusspunkt deze zijn ook geschikt voor de diabetische voet.

Als u diabetes heeft is het belangrijk om op de onderstaande verschijnselen te letten en te melden bij uw bezoek:

Doof gevoel in de voeten, nieuwe eeltplekken, ongevoeligheid voor warmte of kou, pijn in de benen tijdens het lopen dat bij stilstaan weer verdwijnt, overgevoeligheid bij lichte druk, verkleuring van de huid (wit, blauw, rood),een verwonding die u niet opgemerkt heeft, een koud aanvoelende huid, tintelingen / krampen in een voet of been.
Verder is het belangrijk om dagelijks uw voeten te controleren op wondjes, kloofjes of blaren (ook tussen de tenen).

Vergoeding diabetische voetzorg

Zorgprofielen

De diabetisch voetzorg is opgedeeld in zorgprofielen. Er zijn 4 zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg er noodzakelijk is. U loopt dan namelijk meer risico op wondjes. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van de behandelend arts. Hij / zij kan u doorverwijzen naar verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld een diabetisch verpleegkundige of een praktijkondersteuner.

Afhankelijk van uw zorgprofiel ( 2, 3 of 4) zult u doorverwezen worden naar een podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt uw voeten nauwkeurig en schrijft een persoonlijk behandelplan. In dat plan staat onder meer hoeveel voetzorg u nodig heeft. De podotherapeut heeft met de pedicure een contract getekend voor het uitvoeren van de voetzorg. De podotherapeut regelt dan de afstemming van de voetzorg met de gecontracteerde pedicure.

Behandelingen die buiten het zorgprofiel vallen, dienen contant met de pedicure betaald te worden. 5,-