Medisch Pedicure

foto nagels knippen

Als medisch pedicure is Anne-Marie gespecialiseerd in het behandelen van alle “zogeheten risicovoeten “, deze kunnen ontstaan zijn ten gevolge van diabetes, reuma, spasticiteit, ouderdom, verwaarlozing, hart- en vaatziekten, verlamming, parkinson of huidaandoeningen.

Ook heeft zij uitgebreide kennis en ervaring in het vervaardigen van ortheses, nagelbeugels, nagelreparatie en vilttechniek. 

Daarnaast heeft zij verschillende cursussen gevolgd zoals schimmeldiagnostiek, voetreflexmassage, IBX nagelbehandeling, Medical Taping en manicure.

Bezoekt u voor het eerst de praktijk, dan word voorafgaande aan de behandeling de voeten onderzocht. Zo nodig word er een blauwdruk gemaakt. Ook is het belangrijk te weten of u medicijnen gebruikt ( bloedverdunners ) en of u een allergie heeft voor een bepaalde stof of pleisters. Tijdens de pedicure behandeling word het onderzoek besproken en krijgt u advies mee voor de verzorging van uw voeten thuis.

Kwaliteit: Anne-Marie staat geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures ( KRP ) en voldoet hiermee aan de volgende kwaliteitsnormen:

het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu.
het naleven van de door de branche ontwikkelde richtlijnen ten aanzien van diabetes en reumatische aandoeningen.
het behalen van accreditatie punten door het volgen van bij-na scholingen.

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk de voetbehandeling van de risicovoet, als deze uitgevoerd word door een medisch pedicure. Soms is hiervoor eerst een verwijzing van de huisarts nodig. Informeer naar de voorwaarden bij uw zorgverzekering.