Schimmeldiagnostiek

Schimmeldiagnostiek: 32,50*

Een gezonde huid voelt droog aan, heeft een dun vetlaagje en een bepaalde zuurgraad. Bij een verstoring hiervan is er meer kans op een schimmelinfectie van de huid of nagel(s). Schimmels houden van een vochtig klimaat en zijn besmettelijk. De huid kan vochtig worden door het dragen van schoenen van kunststof, deze nemen geen vocht op waardoor de voeten gaan transpireren en schimmels meer kans krijgen te gaan groeien. Ook kan de zuurgraad van de huid verstoord raken door het gebruik van zeep, douchegel, shampoo e.d. Het is daarom belangrijk om zeepresten goed af te spoelen, zodat de huid de gelegenheid krijgt zich te herstellen.

Een schimmelinfectie aan de huid of nagels geneest zelden spontaan. Omdat niet iedere verkleurde nagel een schimmelnagel is, kan dit het beste eerst onderzocht worden, voordat de nagel behandeld word met een schimmeldodend middel, dit om teleurstelling te voorkomen als de behandeling niet werkt.

Onderzoek  in de praktijk

Als u wilt weten of u een  ( kalk ) schimmelnagel of een schimmelinfectie aan de huid heeft, dan kan dit in de praktijk worden onderzocht. Hiervoor word er een stukje van de nagel of huid genomen en onderzocht. Na 10 minuten is de uitslag bekent en weet u of er wel of geen schimmelinfectie aanwezig is. Is er een infectie aanwezig, de uitslag is dan positief, dan kan er een behandelplan opgesteld worden en krijgt u informatie en advies over het juiste product voor verdere behandeling thuis.

Is er geen schimmelinfectie aanwezig, de uitslag is dan negatief, dan kan dit duiden op een andere nagel / huidaandoening. Ik kan u dan met de uitslag van de test verwijzen naar de huisarts voor een verder onderzoek.

Voordeel van het laten uitvoeren van de test in de praktijk

Dit kan tijdens een pedicurebehandeling gedaan worden, na de behandeling weet u gelijk de uitslag.
Het onderzoek uitvoeren in de praktijk is goedkoper, u heeft niet meer de kosten van het onderzoek van UMC ST Radboud te Nijmegen. ( de kosten voor opsturen en onderzoek waren ong. 55,- )
U hoeft voor dit onderzoek niet meer naar de huisarts

*Deze test wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Het onderzoek van de huisarts word wel vergoed, maar deze kosten gaan eerst van de eigen bijdrage af.